
...وَ بَشرِ الْمُخْبِتِینَ
مخبتین چه کسانی هستند؟
خداوند در آیه 35 سوره مبارکه حج، چهار صفت برای ایشان برمی شمرد و چنین می فرماید:
«* الَّذِینَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَت قُلُوبُهُمْ وَ الصابرِینَ عَلى مَا أَصابهُمْ وَ الْمُقِیمِى الصلَوةِ وَ ممَّا رَزَقْنَهُمْ یُنفِقُونَ»
“و بشارت ده به متواضعان، همانها كه وقتى نام خدا برده مىشود دلهایشان مملو از خوف پروردگار مىگردد و آنها كه در برابر مصائبى كه به آنان مىرسد شكیبا و استوارند و آنها كه نماز را بر پا مىدارند و از آنچه روزیشان دادهایم انفاق مىكنند“.
اگر کسی مخبت شد این چهار صفت از علائم اوست :
1-مرحوم علامه می فرمایند وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ یعنی حالتی که همراه با درک این عظمت است. اول ایمان در دل بیاید و ایمان محکم شود و به مرحله ای برسیم که با شنیدن اسم حق این حالت در دلمان مستولی پیدا بکند. اگر دیدیم نام خدا برده می شود، می شنویم و فرقی نمی کنیم معلوم می شود ایمان هنوز در دل ما مستقر نشده است. ایمان مرتبه ای از آثار است که انسان به وجلت می رسد.
2-وَالصَّابِرِینَ عَلَى مَا أَصَابَهُمْ. صبر صفتی است که جامع اکثر فضائل اخلاقی است. مرحوم علامه می فرمایند این صفات به ترتیب است. کسانی که مخبت اند، بعد از اینکه دل هایشان دچار وجلت می شود، صبر کنندگانند بر آنچه بهشان می رسد.
خداوند راجع به صابرین تعاریف خاصی دارد : أُولَـئِكَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَـئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ (سوره بقره آیه 157) صلوات خدا بر صابرین است.
إِنَّمَا یُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُم بِغَیْرِ حِسَابٍ (سوره زمر آیه 10)هر عبادتی را که در نظر بگیرید برایش یک حسابی است، مگر صبر که فرموده مرز حساب ندارد. اما صبر چیست که اینقدر با ارزش است.
3,4- آنها نماز را بر پا مىدارند و از آنچه به آنها روزى دادهایم انفاق مىكنند ( و المقیمى الصلوة و مما رزقناهم ینفقون ) .
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط مخبتین در 1393/04/12 ساعت 02:33:00 ب.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |
1394/12/04 @ 12:32:30 ب.ظ
ماه بانو ❣️ [عضو]
این دسته ی گل تقدیم به استادم مخبتین یعنی تواضع در برابر خدا؟؟؟؟؟؟ ایا؟